MVO

MVO bij Bouwbedrijf Verwer

In de bouwbranche is duurzaamheid een speerpunt en dat vinden wij, als Bouwers van de Toekomst, een goede zaak. Bouwbedrijf Verwer gebruikt daarom duurzame materialen van hoge kwaliteit, die worden vervaardigd met oog voor mens en milieu.

Bij het bouwen en wonen, zijn wij kritisch op het verbruik van energie. Met hoogrendement isolatie beperken wij het energiegebruik. Ook stimuleren wij het gebruik van duurzame energiebronnen. Wanneer fossiele brandstof noodzakelijk is, zetten wij die op een zo vriendelijk mogelijke manier in.

Bij Bouwbedrijf Verwer treffen wij meer maatregelen om onze ecologische footprint te verkleinen. De zonnepanelen op onze loods leveren genoeg energie voor ons bedrijf. Verder wonen onze medewerkers binnen een straal van 20 kilometer en liggen onze werklocaties op maximaal een half uur rijden van Marknesse (Noordoostpolder). Van onze negen bedrijfswagens is één wagen inmiddels elektrisch. In de toekomst willen we dit verder uitbreiden.

Duurzaam, sociaal en energiezuinig ondernemen

  • Gebruik van duurzame materialen
  • Fossiel energiegebruik beperken
  • Zonnepanelen op bedrijfspand Marknesse
  • Medewerkers en werklocaties dichtbij
  • Elektrische bedrijfswagen
  • Sponsor Sport Vereniging Marknesse
  • Buitengewoon werkgever Noordoostpolder
  • Gezondheidscentrum in Zambia

Kansen bieden met maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als Bouwbedrijf Verwer zijn wij Bouwers van de Toekomst. Wij zetten ons tevens in voor de toekomst van onze omgeving. Wij zijn bijvoorbeeld sponsor van Sport Vereniging Marknesse (SVM). Als onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn wij verder Buitengewoon Werkgever. Dit betekent dat wij ons inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Niet alleen in eigen land vinden we MVO belangrijk. Sinds 2006 zijn wij actief in Zambia. Hier hebben wij op vrijwillige basis een gezondheidscentrum en een woning voor de betrokken arts gebouwd, zodat 12.000 inwoners uit de omgeving dichtbij gezondheidszorg kunnen krijgen. De komende tientallen jaren verwachten wij ons verder in te zetten voor dit project. Bouwbedrijf Verwer bouwt daarmee zowel in Nederland als in Zambia aan de toekomst.